středa 30. dubna 2014

Relax a joga v Ubudu

V popisku tohoto prispevku je sice napsano relax, ale moc jako relax to v Ubudu nezacalo.

Po prvni noci v ubytku zminenem v predchozim prispevku jsme se prestehovali do jineho pokoje - lepsiho, ne o moc ale. Proti gekonum, spine a dalsim lokalnim nastraham jsme uz imunni, pani navic dela nejlepsi snidane, cena je skvela. Bez ceho ale nemuzeme zit je net. Prvni den jsme tak protrpeli, druhy den wifi vypli uplne, takze prislo dalsi stehovani. Nove ubytko ma net vyhovujici, je hezci a prijemnejsi, navic v totalni zeleni - v obklopeni bananovniku a vsudepritomnych komaru. Zde zustavame dalsi dve noci.

Do pobytu v Ubudu poprve taky zarazujeme jogu. Martin dava kazdy den, navic ji doplnuje pustem. Ja zvladl pouze dve (ze tri), hlavne ta druha - Kundalini - byla ale velky zazitek. S mistnakama, vetsinou pani kolem 40-50, v indonestine. Jako novic dostavam zabrat, lamu se v me zahadnych pozicich, druhy den me boli telo ze sotva sedim na motorce. Dobry teda, ale vratim  se na surf :)

V Ubudu si  taky delam radost a travim jeden pracovni den v Hubudu - cooworkingovem centru. Silny net jako nikde, vyhled na ryzove pole, bambusova strecha, bosky a v tilku - na takovy office bych si rozhodne zvykl lehce. Vecer je v nem dokonaly klid na praci, az me trosku mrzi, ze tu nemuzu byt delsi dobu. Vynahradim si to ale v lete v Hubu Praha - alespon budu mit srovnani. K Hubudu se jede navic pres Monkey Forest, coz je taky mnohem zabavnejsi cesta nez z Hurky zlutym na Florec a pak jeste 20min na Chodov. Cesta v pul druhy rano byla takova, rekneme vic adrenalinova nez to metro nebo 125 na Smichov. Opicaci tam na me nastesti zadnou past nenastrazili, takze vsechno v pohode.


Dalsi rano frcime brzy rano zpet do Kuty - mam sraz na imigracnim kvuli prodlouzeni viza. Na FB jsem se v Bali Expats skupine optal, jak to chodi pri odletu kdyz mi projde vizum. Dostal jsem cislo na typka a SMSku v indonestine,  kterou mu mam poslat. Odpoved od nej prichazi zahy, vymenime si par dalsich zprav zpomalenych mymi preklady indonestina-anglictina na traslatatoru, tusim lehce na cem jsme se domluvili (cas a cena byla jasna) a jdu do toho. Na imigracnim ho nachazim docela v pohode, davam mu pas s cashem uvnitr, pan se usmeje a rekne ze zavola. Tak snad jo, protoze na tu kopii pasu co mi zbyla me totiz asi z Bali nepusti...

Ubytko mame v Kute domluvene dopredu, internet trha rekordy. Davame jeste pred praci surfy, smoothie a obed, pozdravime stare zname, odpracujeme posledni osmicku a muzeme odpalit posledni vikend na Bali.

Žádné komentáře:

Okomentovat