pondělí 14. dubna 2014

Bali - Prvnich par dni a aklimatizace

Tak jsem tu - na Bali na mesic.... :)

Prijel jsem uplne do jineho sveta, podobnosti  tu samozrejme jsou, ale hodne veci je tu jinak. No uvidime, jak se to bude vyvijet.

Na letisti me vyzvedl Paulus, mistni podnikatel s dopravou. O tohoto typka mam nakonec pujcenou motorku. Cena dopravy na Playground zakladnu neni nizka, ale s ohledem na to, ze jsem posledni 3 noci moc nespal, vubec netusim kam jedu a mam fakt hodne veci ty 4 stovky Ceskych investuju. Cesta je jeden velkej saigon. Jizdni pruhy jsou podle me jen pro inspiraci, hned na prvnim kruhaci jsme skoro sestrelili motorku, ale je pravda, ze to tak horke neni. Po par dnech jsem jeden ze silenych ucastniku provozu - troubim, prasim, predjizdim auta a ostatni motorky zprava, zleva - jak se to zrovna hodi. Takhle to tu proste chodi. Kazdopadne prvni cesty byly hodne opatrne. Zvyknout si na obocovani na krizovatce je rozhodne vetsi problem nez na to, ze se jezdi vlevo.

Po prijezdu do ubytovani dostavam pokoj a vetrak. Jsme tu aktualne tri - ja, domaci Kuba a Adam. Zjistuju, ze zitrejsi Nyepi nebude vubec zadna sranda. Clovek nesmi ven, nesmi svitit, nesmi varit, nesmi vlastne nic. Z toho duvodu sedame na motorky a jedeme nakoupit do samosky zasoby. Nez se rozkoukam, tak kupuju instantni polevky (toho rozhodnuti budu jeste hodnekrat litovat), mlady kokos, susenky a pivko. Rikam si, ze na tom  ten den nejak preziju.


Vecer se jdeme kouknout na pruvod masek. Jsou to zly duchove, kteri prochazi vesnicemi. V realu jde o velke postavy, ktere nese cca 8 domorodcu a nabihaji ruzne na prihlizejici. Z par jde docela strach.


Dalsi den se probouzim ve dve, protoze stejne nemuzeme ven. Vsechen ten humkuk - nebo spis klid - je kvuli tem duchum. Ve vesnicich nesmi byt ani noha - udajde kvuli tomu, kdyby se nektery z nich vratil. Pokud nikoho nenajde, da pokoj a vymizi, novy uspesny rok muze zacit.

Ve tri po snidani oteviram notas a zacinam pracovat. To se stava mou zabavou do konce dne. Behem noci se zacinam tesit na utery az se kouknu ven, na prvni surfy, mistni  jidlo a tak. Navic prijede Martin, pro ktereho jedeme s Adamem na skutrech. Bude zabava...

Žádné komentáře:

Okomentovat