čtvrtek 24. dubna 2014

Potapeni, snorchlovani (Padang Bai, Lembongan, Tulamben) & presun do Ubudu

Takze v Padang jsme si vyzkouseli potapeni. Po kratkem brifinku v bazenku jsme sli dvakrat do akce - jeden ponor na koralu a druhy u mola. Hlavne druhy byl hodne akcni, protoze nad nami chytali rybari a dva potapece z nasi skupiny zasekli do neoprenu. Ja vsechny nastrahy uspesne obplaval, takze jsem se na hladinu vracel po vlasni ose. Bylo to prima, videli jsme nejaky ryby (neptejte se na druhy, proste barevny :) ), ale surfy jsou proste surfy.

Hlavnimi cili potapeni bylo zjistit, zda nas to bude bavit a zda Martin profoukne ucho :) Podle vysledku se budeme rozhodovat zda si udelame kurz na Borneu nebo ne. Paradoxne jsem byl ja ten problemovy. Martin se potapel jak starej mazak a ja mel neustale potize s tlaky v hlave. Takove tri krizovky pod vodou byly. Pobavila me instruktorka - rikam ji, ze po ponoru plivu krev, jestli je to normalni. Ona ze jo, ze jsem si jen moc mackal nos a popraskaly mi tam nejake cevky. Navic pry uz pod vodou videla, ze mam krev v masce a ze se tim nemam trapit. Oukej teda, uvidime na Borneu... :)



Budget ubytko na doporuceni v Padang Bai teda jinak super. Jak jsem zminoval, super vyhled na zatoku pri snidani, ten vyhled na hrbitov s pokoje myslim neni potreba :)


Na doporuceni jsme se nevydali na Gilli ostrovy dle planu, ale jeli jsme na ostrov Lembongan. Mel byt panensky, uzasny a dokonaly na snorchlovani. Jenze nebyl. Koupat mezi lodemi se nam nechtelo a platit mistnakum za odvoz ke koralum taky ne. Misto toho jsme si pujcili kola, ze ostrov projedeme (8km ctverecnich), ale take jsme nemeli stastnou ruku. Bylo to nejhorsi kolo na kterem jsem kdy jel, navic velikost na 13ti letou skolacku - rozhodne ne moje velikost. Uprostred ostrova je kopec - nedokazu rict, zda bylo horsi ho vyjizdet nebo sjizdet. Nahoru prehazovacka nahodne prehazuje jak se ji zamane, dolu to kolo nebrzi - vyberte si sami. Vzpominal jsem na to, jak se mi na Bali smeji, ze mam malou motorku. Kde ji je ted konec. Na ostrove jsme vydrzeli z planovanych dvou dni den a zavolali si lod zpet drive.


Z fotek to nevypada spatne, daji se tam najit pekna mista, ale hodnotime ho jako zklamani.

Pri odjezdu nas navic na skutru dojel zamestanec ubytovani, at vratime rucniky, co jsme ukradli. My, jako dva manazeri v nejlepsich produktivnich letech, samozrejme zadny rucniky nekrademe, navic na tak pitomym ostrove jeste s pitomejsimi koly! Posledni rozlouceni s timhle typkem, naskakujeme na lod a rychle zpatky domu na Bali.

Na Bali vyrazime smer severo-vychod, s cilem v Tulambenu. Tam lezi v 10m USS Liberty - lod, kterou za druhe svetove valky potopili Japonci. U ni jsme lehce posnochlovali, ja si zprijemnil pobyt dalsi! opravou defektu na zadnim kole a rozhodujeme se jeste ten samy den dojet az do Ubudu. Za ubytkem jedeme na jisto - tam, kde jsme byli uz minule s Evkou a Kubou - mame to ozkousene. Zjistujeme ale na miste, ze ozkousene mame jen predni apartmany, ktere jsou plne. Zadni jsou docela peklo, komari, net k nicemu, smrad a spina kam se podivas a Martin ma nadrobeno a nas* v posteli od gekona, ktery zije na strope. Prenocujeme a  uvidime co dal.

Hold Velikonoce jak malovany...

Ozvu se z Ubudu!

Žádné komentáře:

Okomentovat