pátek 18. dubna 2014

Padang Bai - potapeni a snorchly

Pul sedma vecer evropskeho casu, vypinam Outlook, kupuju Bintanga a odpaluju Velikonoce! Pri te prilezitosti se podelim o zazitek z prvniho dne v Padang Bai, miste kde se snorchluje a potapi.

Ok, takze jsme dorazili do Padang Bai a hledame OK Divers - ceskou potapeckou zakladnu. Je vtipny a docela i prijemny se zase ocitnout v ceskem prostredi. Cesi a Slovaci, jidelak v Cestine, karbanatky a rizek,  navic heslo na wifi "Tadyjekrakonosovo" :) Domlouvame se na potapeni v sobotu a jdeme se ubytovat.

Na doporuceni od Majdy z Nyxu vybirame lokalni budget variantu. Za 100czk na osobu na noc s kralovskou snidani, vyhledem na zatoku pri snidani na strese a o dve patra niz s vyhledem na hrbitov z pokoje. No neber to! Navic jsou tu zase vsichni hrozne mili - s lokalnim typkem v tricku Schumacher resime prerod mistnich rybaru na taxikare na vode (vozeni turistu za koralama je hold vyhodnejsi nez stary dobry rybareni), jak casto a kam jezdi trajekty a kam mame jit snorchlovat. U toho nam staci udelat nase oblibeny Balinese coffee - zacatek pobytu jak z pohadky.

Martin pak zacina pracovat, ja stiham jeste prvni snorchlovani na Bali even v lagune kus od ubytovani. Snorchlovani je skvely! Spousta brutalne barevnych ryb a rybicek, chillujici rejnok na dne a nadherny koraly pokryty morskymi  kvetinami (nevim jak jinak to nazvat). Rikal jsem si, ze fotak pod vodu zatim brat nebudu. Uz nikdy si nic takovyho nereknu. :) Clovek akorat musi zkousnout propluti cca 10 metrovym  pasem odpadku a vseho moznyho svinstva, coz trosku srazi znamku za celkovy dojem.

Zasedame do ceske restaurace jmenem No Name. Ma tu byt nejlepsi internet siroko daleko. Net ale neni z  nejlepsich, takze ja ho jakz takz toleruju a Martin radeji  frci na 3G. Na nase skromne pomery je tu docela drahy jidlo. Platit za obed 65tis a za odpoledni / pozdne vecerni posezeni 130tis je docela hodne. V poslednim tydu jsme za jidlo platili kolem 15tis. Je ale pravda, ze dokonalej Teriyaki mecoun s ryzi a salatem k obedu za to stal....


Vecer se presouvame na nasi terasu v ubytovani a zde doklepavame posledni pracovni hodiny tohoto tydne. Sviti hvezdy, je prijemnych 26 stupnu, z rosti se ozyva gekon, v dali obcas probleskne blesk a z barku kus od nas hraje ziva muzika. Pripadam si jak na dovoleny. Po Skypu se dozvidam, ze v Cechach je zima a prsi. Sorry no :)

S primourenym okem nad internetem hodnotim toto misto jako jedno z nejhezcich, kde jsme zatim byli. Verim, ze zitrejsi potapeni a snad i nejaky snorchly jeste s timto hodnocenim pohnout. Dam vedet jak to slo...

Žádné komentáře:

Okomentovat