středa 7. května 2014

Singapore a Kuala Lumpur

Dovolena zacala! Mrkneme na Singapore a Kuala Lumpur a letime na Borneo.

Singapore v oukeji. Cisty velkomesto, organizovany, skvela(e) kuchyne. Cokoliv jsem si dal bylo skvely. Behem dvou dnu jsme prosli vsechna dulezita mista a downtown. Mit treti den, tak bychom zvladli i zabavni ostrov Semosa. Mozna ho zmakneme po ceste zpet...
Znovu jsem preskladal veci, krosna zase odpociva v hotelu a cestuju jen s malym batohem. Navic jsem v Singapuru nechal i notas, takze logisticky take zatim vse podle planu. Perlickou byla vecere s mym byvalym indickym kolegou Bharathem, kde jinde nez v Little Indii.

Kuala Lumpur taky hodne zajimavy. Uz prilet byl vtipnej - prislo nam, ze letiste je otevreny snad prvni den.Omyl - bylo otevreny 3. den! Postavili uplne novy terminal 2 pro nizkonakladovky, ktery jeste ani ofiko nejede - odbavuje jen par letu denne - asi neco jako zkusebni provoz.
KL je vic exoticky, spinavejsi a tak jako s nadechem dzungle. Horko a velka vlhkost, varani a opice primo ve meste. Navic jsme tu zazili jeden hodinovy "destik" - v nasi reci slejvak jak krava.
Hodne se tu mlati stary vybydleny domy a neopravovany stavby s novou zastavbou. Stavi se tu fakt hodne ale prijde mi to tak jako jedno pres druhe. Mesto-centum je celkove mensi nez Singapore, docela dost muslimsky (zadne prekvapko kdyz je Malajsie muslimska zeme) a za dva dny jsme hotovi.
Nejvetsi parada tady? Petnonas towers a maly parcik pod nimi. Tady se mi fakt hodne libi, nejvic..
V KL jsem se mel potkat s dalsim spolupracovnikem ale on je tento tyden Londyne - docela smula, neda se nic delat.

Ozvu se zas z Bornea. Cau cau!

Žádné komentáře:

Okomentovat